Gabonetako konpota:
Osagaiak:
* Sagarrak 3
* Udareak 3
* Haranak 300 gr
* Ardo beltza litro 1
* Ura litro 1
* Azukrea 300 gr
* Koña kopa 2
* Kanela 1
Zelan egin:
Ardoa, azukrea, koña eta kanela ontzi baten ipintzen dugu berotzen. Irakitzen hasten denean, ordu erdian berotzen eduki dugunean haranak gehitzen ditugu eta 5 minututan uzten ditugu irakiten.
Osagaiak ia egosita daudenean, lau zatitan ebakita ditugunean udareak gehitzen ditugu, eta 5 minututan egosten edukiko ditugu, eta gero sagarrak gehitzen ditugu, lau zatitan ebakita, eta irakiten utziko ditugu dana halik eta bigun-bigun egon arte.
Hozten utziko dugu eta kristalezko ontzi batera aldatuko dugu konpota, gainetik almendra zati txikitan apainduko dugu.
http://www.blogari.net/errezetak/2007/12/22/gabonetako_konpota
xq no dejas lo d kanelie eta azukerie?¿?¿?!!!!!
ResponderEliminareta ARDAU BALTZA!!!
uztailan gazta... gazta en gasta!
aio!
Zurea bai Gabonetako errezeta tradizionala!
ResponderEliminarErrezeta nondik lortu duzun aipatzea oso egokia. Proba egin oporretan!